Werknemer

Wat WorkingCompany voor jou kan betekenen

WorkingCompany begrijpt dat een baan méér is dan alleen een werkplek waar je 8 uur van je dag doorbrengt . Het is een plek waar je gestimuleerd wordt, waar het belangrijk is dat je je prettig voelt en uitgedaagd wordt. Of jij je fijn voelt in je werk heeft een invloed op je gehele welzijn, ook na je werk. En daarom is het belangrijk dat je werk hebt waar je tot je recht komt.

Daarom besteden wij veel aandacht aan wat jíj belangrijk vindt. Welke vaardigheden heb jij, hoe wil jij je verder ontwikkelen, wat zijn je kwaliteiten en wat zijn je valkuilen, hoe wordt jij graag gestimuleerd en aangestuurd? Hierover willen wij graag met jou in gesprek en wij blijven jou ondersteunen, niet alleen tijdens de sollicitatie, maar ook als je aan het werk bent en zelfs daarna.

Open sollicitatie

Op de pagina vacatures vind je de vacatures die wij op dit moment in ons bestand hebben. Mocht je geen vacature vinden die bij jou past dan kun je je natuurlijk ook gewoon bij ons inschrijven, dan gaan wij samen op zoek naar de geschikte baan voor jou. Laat hieronder je gegevens, je wensen en voorkeuren, en CV achter en wij nemen op kort termijn contact met je op. Mocht je het prettiger vinden om je persoonlijk in te schrijven, of heb je nog vragen? Dan ben je altijd welkom om bij ons langs te komen of te bellen.

Persoonlijke gegevens

 

Achtergrond en voorkeur

 

Beveiliging

Wij helpen je!

Een pakkende motivatiebrief schrijven, een overzichtelijke en aantrekkelijke CV en dan knallen tijdens dat eerste sollicitatiegesprek. Die leuke en uitdagende baan die je graag wilt en die perfect bij jou past krijgen is niet altijd zo makkelijk en vraagt om voorbereiding. Gelukkig staan wij voor jou klaar om je te helpen waar jij dat nodig vindt. Hieronder hebben wij alvast wat tip & trucs voor je op een rij gezet.

Een duidelijke en aantrekkelijke CV

Je CV is het eerste dat je werkgever onder ogen krijgt en deze neemt gemiddeld 9 seconden de tijd om jouw CV door te nemen. Zorg er dus voor dat je meteen een overtuigende indruk maakt.

Tips voor je CV

Zorg ervoor dat je CV niet langer dan 2 pagina’s is. Als je verschillende soorten werkervaring hebt maak dan een keuze voor de meest relevante werkervaring.

Laat vooral jouw kwalificaties voor de harde eisen van de baan duidelijk naar voren komen.

Zet bij zowel je opleidingen als werkervaring de meest recente bovenaan. Als er gaten in de tijdsperioden van je werkervaring zitten, verklaar deze dan in je CV.

Beschrijf zeker als je nog weinig werkervaring hebt (doordat je bijvoorbeeld pas bent afgestudeerd) welke extracurriculaire activiteiten je hebt gedaan, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, maatschappelijke functies of bestuursfuncties bij een studentenvereniging.

Zorg ervoor dat je layout consistent is, gebruik overal dezelfde lettertype en opmaak. Voorkom spelfouten door spellingscontrole en laat je CV aan een ander lezen alvorens je deze verstuurd.

Er zijn online veel templates en voorbeelden van CV te vinden, doe daar je voordeel mee. Om je CV een persoonlijk tintje te geven kun je een persoonlijk profiel toevoegen waarin je beschrijft wie jij bent en wat jij te bieden hebt.

Een overtuigende motivatiebrief

In een motivatiebrief leg je uit waarom jij de beste kandidaat voor de functie bent. Je schrijft de brief dan ook maar met één doel voor ogen: uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek.

Tips voor je motivatiebrief

Doe onderzoek naar het bedrijf waar je solliciteert en pas je schrijfstijl aan het bedrijf aan. Schrijf bijvoorbeeld geen informele brief aan een zakelijke en formeel bedrijf.

Gebruik een overzichtelijke opbouw bestaande uit een inleiding, een uiteenzetting over waarom jij voor dit bedrijf wilt werken, een uiteenzetting over waarom zij voor jou moeten kiezen en tenslotte een persoonlijke afsluiting met de hoop om uitgenodigd te worden.

Maak er geen boekwerk van en richt je op één A4-tje.

Wek de interesse van de lezer meteen in het begin. Benadruk waarom jij de meest geschikt bent voor de positie en durf daar duidelijk en overtuigend in te zijn. Maak duidelijk wie jij bent, wat jij wilt en wat jij kunt. Bedenk waar jijzelf op zou letten als jij tientallen brieven zou moeten lezen en zorg dat jouw brief uit die dikke stapel brieven springt.

Zorg ervoor dat je motivatiebrief een geheel vormt met je CV maar maak het geen opsomming van opleidingen of werkervaring. Een motivatiebrief moet prettig leesbaar zijn.

Maak eerst een kladversie en lees deze kladversie op een later moment terug. Vaak kom je dan op nieuwe ideeën of andere inzichten. Laat ook je motivatiebrief eerst lezen aan iemand die jou goed kent. Een ander ziet vaak zaken die jij inmiddels na het herhaaldelijk lezen over het hoofd ziet en kan een nieuw perspectief bieden.

Gebruik spellingscontrole en vermijd spelfouten.

Een sterk sollicitatiegesprek

Bij een sollicitatiegesprek is het belangrijk te onthouden dat je nooit een tweede kans op een eerste indruk krijgt.

Het is dan ook belangrijk om het sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Bedenk alvast welke vragen gesteld kunnen worden en hoe je deze wilt beantwoorden. Op werk.nl vind je een lijst met zowel standaardvragen als moeilijke vragen die je kunnen helpen bij het voorbereiden. Een sollicitatiegesprek is een tweegesprek. Durf zelf ook vragen te stellen om meer te weten te komen over de vacature en de verwachtingen van het bedrijf. Het laat zien dat je interesse in de baan hebt en het veranderd het sollicitatiegesprek van een monoloog in een dialoog. Zorg er wel voor dat je geen vragen stelt waarvan je de antwoorden eigenlijk had moeten weten of die al tijdens het gesprek aan bod zijn gekomen.

Tijdens het gesprek wil je je toekomstige werkgever ervan overtuigen dat jij de juiste voor de baan bent. Dit kun je doen door voorbeelden te gebruiken van successen en resultaten uit eerder werk. Je kunt hier de STARR-methode gebruiken. Dit is een methode die gebruikt wordt om een situatie mee te beschrijven door te kijken naar de Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. Je kunt hier meer informatie over vinden bij de sollicitatiedokter.nl.

Vaak vragen werkgever ook naar je zwakkere kanten. Bereid je hier ook goed op voor. Probeer je zwakkere kanten op een positieve manier te brengen, iedereen heeft tenslotte verbeterpunten en het getuigt van zelfkennis en zelfvertrouwen als je hiervoor uit durft te komen. Het geheim van het goed beantwoorden van deze vraag is het kunnen ombuigen van een zwakheid in jouw voordeel. Geef oprecht een antwoord op een zwakheid maar focus de aandacht op hoe jij hiervan gegroeid bent en wat je hiervan geleerd hebt.

Weten welke baan bij je past is weten wie jij bent, wat je sterke en minder sterke kanten zijn en weten wat belangrijk voor jou is. Dit duidelijk voor ogen hebben is de eerste stap naar de juiste baan voor jou.

Test jezelf!

Doe testen en ontdek waar je goed in bent, welk werk bij je past en wat je nog kunt verbeteren. Online zijn er veel verschillende testen te vinden, gratis en tegen betaling. Hieronder vind je enkele testen die je kunnen helpen bij het vergroten van je inzicht in wat je kunt en wat je wilt.

Competentietest (123test.nl)

Werkwaardentest (123test.nl)

Drijfverentest (123test.nl)

Communicatiestijltest (psychologiemagazine.nl)

Leerstijltest (123test.nl)

Competentie- en beroepentest (competentieatlas.nl)

Beroepentest (123test.nl)

Werkbehoeftentest (psychologiemagazine.nl)

Social media

Steeds meer mensen zoeken en vinden een baan via social media. Niet alleen helpen de platforms om veel mensen ineens te bereiken, je kunt er ook vaak vacatures vinden. Netwerken is essentieel in je zoektocht en social media niet benutten is dan ook een kans die je laat liggen.

LinkedIn

LinkedIn is het grootste professionele netwerk ter wereld. Je kunt hier een professioneel profiel aanmaken waarop je je vaardigheden, interesse en ervaringen kunt delen. LinkedIn maakt het eenvoudig om je netwerk te vergroten en met mensen in je vakgebied in aanraking te komen.

Facebook

Facebook is een persoonlijker netwerk maar ook handig om in te zetten in je zoektocht naar werk. Plaats een berichtje dat je op zoek bent naar werk en sluit je aan bij groepen die gericht zijn op vacatures in jouw omgeving en in jouw vakgebied. Het is ook handig om bedrijven waar je interesse in hebt op Facebook te volgen, zo kom je er snel achter als er eventuele vacatures openstaan.

Twitter

Op Twitter kun je korte berichtje plaatsen die snel door veel mensen worden opgepikt. Ook hier kun je kenbaar maken dat je op zoek bent naar werk, interessante bedrijven volgen en vacatures zoeken.